Slik identifiserer du phishing-e-poster

"Den beste måten å unngå phishing på er å alltid avvise e-poster som ber deg om å oppgi konfidensiell informasjon."

Denne anbefalingen gjelder for alle nettsteder du bruker, enten det er privat eller i jobbsammenheng. Uansett hvor ekte e-posten ser ut, bør du slette slike e-poster og kontakte oss eller det aktuelle nettstedet direkte for å få en avklaring.

På Kyero.com vil vi aldri be deg om å sende oss passordet ditt via e-post eller bekrefte konfidensiell informasjon, uansett grunn.

Phishing-svindel fungerer ved å lure deg til å klikke på en lenke eller et vedlegg som enten infiserer maskinen din med skadelig programvare eller tar deg til en side som ser helt legitim ut, men som ikke er det, og som er designet for å stjele din private informasjon.

En effektiv phishing-e-post har mange av de egenskapene du forventer å se i en legitim e-post, og etterligner en ekte e-post ved å bruke logoer, firmanavn og noen ganger navnet på en faktisk ansatt.

Sjekk hvor e-posten er sendt fra

Alle e-poster fra Kyero.com sendes fra en @kyero.com- eller @kyero.io-e-postadresse. Ved å sjekke e-postadressen til avsenderen kan mange phishing-forsøk enkelt identifiseres.

Det er vanskelig å forfalske eller utgi seg for å sende en e-post fra @kyero.com eller @kyero.io, men ofte vil en angriper bruke et svært likt domenenavn, så det er viktig å være på vakt.

Klikk aldri på lenker eller vedlegg i e-poster

En phishing-e-post inneholder ofte hyperkoblinger som kan lede deg til en falsk nettside. Nettstedet kan se helt likt ut som www.kyero.com, men angriperen står bak det kun for å få tak i personopplysninger fra deg.

Hvis du har klikket på en lenke, kan du først sjekke nettadressen til nettstedet i nettleserens adressefelt for å finne ut om nettstedet faktisk er kyero.com. Igjen kan angriperne bruke et svært likt domenenavn, og selv om det er svært vanskelig og usannsynlig, er det også mulig å forfalske et domene.

For å unngå falske nettsteder bør du alltid skrive inn URL-adressen til www.kyero.com direkte i nettleseren eller bruke bokmerker/favoritter for enkel bruk.
Vi håper disse rådene vil hjelpe deg med å holde deg trygg, og for å gjenta vårt viktigste råd: Avvis alltid e-poster som ber deg om å oppgi konfidensielle opplysninger.