Kuinka tunnistaa phishing-sähköpostit

"Paras tapa estää tietojenkalastelusähköpostit kokonaan on aina torjua kaikki sähköpostiviestit, joissa sinua pyydetään antamaan luottamuksellisia tietoja."

Tämä suositus koskee kaikkia verkkosivustoja, joita käytät henkilökohtaisesti tai yrityksesi puolesta. Riippumatta siitä, kuinka aidolta sähköposti näyttää, poista tällaiset sähköpostit ja ota meihin tai suoraan asianomaiseen verkkosivustoon yhteyttä saadaksesi lisätietoja.

Me Kyero.comissa emme koskaan pyydä sinua lähettämään meille salasanaasi sähköpostitse tai vahvistamaan mitään luottamuksellisia tietoja mistään syystä.

Phishing-huijaukset toimivat huijaamalla sinut klikkaamaan linkkiä tai liitetiedostoa, joka joko saastuttaa koneesi haittaohjelmalla tai vie sinut sivulle, joka näyttää täysin lailliselta, mutta ei ole sitä ja jonka tarkoituksena on varastaa yksityiset tietosi.

Tehokkaassa phishing-sähköpostissa on monia ominaisuuksia, joita voisit odottaa näkeväsi laillisessa sähköpostissa, ja se jäljittelee oikean sähköpostin ulkoasua käyttämällä logoja, yrityksen nimiä ja joskus myös todellisen työntekijän nimeä.

Tarkista, mistä sähköposti on lähetetty

Kaikki Kyero.comin sähköpostit lähetetään @kyero.com- tai @kyero.io-sähköpostiosoitteesta. Tarkistamalla lähettäjän sähköpostiosoite voidaan monet phishing-yritykset tunnistaa helposti.

Väärentäminen tai teeskentely @kyero.com- tai @kyero.io-osoitteesta lähetetyn sähköpostin lähettämiseksi on vaikeaa, mutta usein hyökkääjä käyttää hyvin samankaltaista verkkotunnusta, joten on tärkeää olla valppaana.

Älä koskaan napsauta sähköpostiviestien linkkejä tai liitetiedostoja.

Phishing-sähköpostissa on usein hyperlinkkejä, jotka saattavat ohjata sinut huijaussivustolle. Verkkosivusto voi näyttää täsmälleen samalta kuin www.kyero.com, mutta hyökkääjä isännöi sitä vain saadakseen sinulta henkilötietoja.

Jos olet napsauttanut linkkiä, sivuston URL-osoitteen tarkistaminen selaimesi osoitepalkista on ensimmäinen asia, joka osoittaa, onko sivusto todella kyero.com. Hyökkääjät voivat myös käyttää hyvin samanlaista verkkotunnusta, ja vaikka verkkotunnuksen väärentäminen on erittäin vaikeaa ja epätodennäköistä, se on myös mahdollista.

Jos haluat välttää vilpillisen verkkosivuston, kirjoita aina www.kyero.com URL-osoite suoraan selaimeesi tai käytä kirjanmerkkejä/suosikkeja käytön helpottamiseksi.
Toivomme, että nämä neuvot auttavat sinua pysymään turvassa, ja toistamme ensisijaisen neuvomme: hylkää aina kaikki sähköpostiviestit, joissa sinua pyydetään antamaan luottamuksellisia tietoja.